Muškarac na porti HRT-a prijetio bombom i tražio da mu se dovedu ministri i generali

Foto: Twitter, Google street view

"ZAGREBAČKA policija privremeno je bila blokirala dio Slavonske avenije u Zagrebu, kod Prisavlja zbog sigurnosti", potvrđeno je Indexu iz zagrebačke policije. Naime, prava drama odvijala se kod jedne od porti HRT-a gdje je ručnom bombom prijetila vidno rastrojena osoba.

Kako smo neslužbeno saznali muškarac je oko 10 sati došao na portu HRT-a te prijetio ručnom bombom da mu se dovedu "ministri i generali". Prijetio je da će se raznijeti navodeći neke osobne zahtjeve i probleme. Policija je nakon polusatnih pregovora privela muškarca srednjih godina. Bombu je predao dobrovoljno.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a muškarca u dosta teškom psihičkom stanju pregledali liječnici i prema neslužbenim informacijama prevezen je u bolnicu.

"Na jednom od ulaza u HRT, sa Slavonske avenije,  oko 10.30 promet je bio zatvoren zbog prijetnje muškarca koji je sa sobom imao ručnu bombu. Nakon 10-ak minuta krizna situacija je riješena, a branitelj je bombu predao", stoji u kratkoj vijesti koju je o ovom događaju objavio HRT.

Pročitajte više