Iz vlade zaboravili priopćiti da su imenovali brata ministrice kulture šefom HAKOM-a

Foto: Hina

TONKO OBULJEN, brat ministrice kulture, Nine Obuljen Koržinek, imenovan je za predsjednika Vijeća HAKOM-a, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

Do njegovog imenovanja došlo je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice vlade.

Kao i nakon svakog zatvorenog dijela sjednice u redakcije medija pristiglo je priopćenje s odlukama koje su donesene na njoj, ali ovaj put u spomenutom priopćenju nije bilo informacije o imenovanju brata ministrice za predsjednika Vijeća HAKOM-a.

Ta informacija objavljena je na priopćenju koje je postavljeno na stranicama vlade.

"Zbog isteka mandata, Vlada je utvrdila odluku o razrješenju dosadašnjega predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dr. sc. Dražena Lučića, zamjenika predsjednika Domagoja Jurjevića i članova Zdravka Jukića, dr. sc. Nikole Popovića i dr. sc. Marijana Bolarića.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Tonka Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića", objavljeno je na stranicama vlade.

Odluka je upućena u Hrvatski sabor na daljnji postupak, stoji u priopćenju na stranicama vlade, a zašto vlada i novinarima odmah nije poslala potpuno priopćenje, nije poznato.

Ovdje možete pogledati kako je izgledao dokument koji je vlada poslala redakcijama, dok je ispod njega screenshot s dodatnim informacijama objavljen na stranicama vlade.

Priopćenje Sa Zatvorenoga Dijela 85. Sjednice Vlade by Index.hr on Scribd

Objava na stranici vlade:

Pročitajte više