Iza predsjednika Sarkozya smiju stajati samo niski ljudi

TIM FRANCUSKOG predsjednika Sarkozya izabrao je dvadesetak ljudi, niskoga rasta kako bi stajali iza predsjednika za vrijeme televizijskog govora, izjavila je u medijima jedna od statistica.

Poznato je kako tašti francuski predsjednik nosi podstavljene cipele i stoji na prstima za vrijeme službenog fotografiranja, ali ovog puta je pokazao koliko je zaista osjetljiv na svoju visinu, odnosno nedostatak iste.

Jedna od radnica koja je unajmljena kako bi stajala iza Sarkozya dok drži govor u norveškoj tvornici, priznala je na belgijskoj televiziji da je izabrana upravo zbog svog niskog rasta, jer pored nje predsjednik neće izgledati tako malen.

Radnica potvrdila da je izabrana zbog visine

"Rečeno mi je kako ste izabrani zbog svoje visine, možete li to potvrditi?", upitao je novinar belgijske televizije dotičnu radnicu.
"Mogu", odgovorila je ona.
"Dakle, ne smijete biti veći od predsjednika", nastavio je novinar.
"Tako je", nastavila je statistica.

Naime izabrani statisti nisu smjeli biti viši od 160 centimetara, a na izravan upit zašto je tome tako, glasnogovornik francuskog predsjednika nazvao je takvu tvrdnju '"grotesknom". Neobična scena odigrala se u tvornici motora gdje je Sarkozy držao govor, a iza njega je stajalo dvadesetak radnika među kojima je predsjednik izgledao vrlo stasito.

Kasnije su svi radnici priznali kako su među najmanjima u tvornici koja broji 1 400 radnika te su izabrani kako bi zamijenili uobičajene članove jedinice pred kojom je predsjednik trebao održati govor o auto-industriji. Iako se vijest o ovome fijasku vrtjela danima na francuskim televizijskim postajama, Sarkozy je nije komentirao.

Pročitajte više