IZASLANSTVO HRVATSKOG SABORA U SOFIJI

Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, koje boravi u posjetu Bugarskoj, razgovaralo je u utorak u Sofiji sa svojim kolegama iz Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost bugarskog Narodnog sobranja o jačanju suradnje između dviju zemalja, priopćeno je iz Sabora.

Izaslanstvo na čelu s predsjednikom Odbora Nevenom Juricom, doputovalo je u Bugarsku na poziv predsjednika Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost Sobranja Venka Aleksandrova, priopćeno je.

U jednosatnom srdačnom i otvorenom dijalogu potvrđena je obostrana želja za daljnjim jačanjem parlamentarne dimenzije, kao i svih ostalih aspekata gospodarske, političke, kulturne i druge suradnje između Hrvatske i Bugarske.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora je čestitalo domaćinima na brzini i učinkovitosti u približavanju Europskoj uniji i NATO-u, te pružilo potporu daljnjim nastojanjima Bugarske na zaključenju pregovora s EU i pristupanju NATO-u, dok je bugarska strana istaknula svoju otvorenost i punu podršku Hrvatskoj na njezinom putu prema Europkoj uniji i transatlantskim integracijama.

Uz Juricu, u sastavu hrvatskog izaslanstva su i Nikola Ivaniš, Danira Bilić, Tonino Picula, te Milovan Petković.

Izaslanstvo će boraviti u Bugarskoj do 18. ožujka, a posljednjeg dana boravka trebalo bi nazočiti svečanoj sjednici Narodnog sobranja Bugarske posvećenoj ratificiranju Washingtonskog ugovora za bugarsko članstvo u NATO-u.

(Hina) pp/xdv ydv

Pročitajte više