Izaslanstvo NATO-a sa Saborskim odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

IZASLANSTVO Pododbora za sigurnost i obrambene sposobnosti Parlamentarne skupštine NATOa razgovaralo je u utorak s članovima saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o pitanjima sigurnosti u regiji i ulozi Hrvatske, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Predsjednik Odbora Ivan Jarnjak istaknuo je kako Hrvatska ne želi samo postati članicom NATO-a već i aktivno pridonijeti sigurnosti regije i ukupnoj sigurnosti Europe pridonoseći ostvarivanju i vlastitih interesa.

Govoreći o terorizmu kao novoj globalnoj prijetnji, Jarnjak je istaknuo kako je Hrvatska iznimno osjetljiva na bilo koji oblik ugrožavanja mira i sigurnosti, među ostalim i zbog interesa za razvoj hrvatskog turizma kao komparativne prednosti.

On je također upoznao članove izaslanstva s nedavno osnovanim Vijećem za građanski nadzor rada sigurnosnih službi te najavljenim skorim izvješćem o razvoju hrvatskih službi s obzirom na standarde europskih zemalja.

Izaslanstvo NATO-ova Pododbora za sigurnost na čelu s predsjednikom Pododbora Vahitom Erdemom istaknulo je u razgovoru važnu sigurnosnu ulogu Hrvatske na ovim prostorima.

Izaslanstvo se ranije sastalo i s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom i članovima saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Pročitajte više