Izbori se ponavljaju u šest županija 29. svibnja, odnosno 12. lipnja

Lokalni izbori ponovit će se 29. svibnja, odnosno 12. lipnja, na 13 biračkih mjesta u šest županija, priopćilo je danas Državno izborno povjerenstvo.

Izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave ponovit će se jer je na pojedinim biračkim mjestima pronađen višak glasačkih listića u glasačkoj kutiji, tj. glasovao je manji broj birača od broja glasačkih listića nađenih u glasačkoj kutiji.

Na nekim je biračkim mjestima određeno ponavljanje glasovanja jer se redni brojevi kandidacijskih lista na glasačkim listićima nisu podudarali s rednim brojem tih lista na prethodno objavljenim zbirnim listama u javnim glasilima.

Ponavljanje glasovanja provodit će se za gradska, odnosno općinska vijeća te za županijske skupštine.

Izbori će se ponoviti u nedjelju, 29. svibnja u Krapini na biračkom mjestu Tkalci, u Sisačko-moslavačkoj županiji na mjestu Mala Gradusa, u Zadarskoj županiji u općini Vir, te u Šibeniku na dva biračka mjesta - Crveni križ i u O.Š. Petra Krešimira IV.

U Brodsko-posavskoj županiji izbori će se ponoviti na tri biračka mjesta u općini Davor, te na četiri biračka mjesta u općini Slavonski Šamac.

U Osječko-baranjskoj županiji, u općini Bilje, izbori će se ponoviti na biračkom mjestu u Vardarcu 12. lipnja, priopćilo je Državno izborno povjerenstvo.

(Hina) pp/xntod ymd

Pročitajte više