POLITIKA

Izetbegović: Milanović i Plenković zvali su me u Zagreb, vidjet ću hoću li doći

Foto: EPA

PREDSJEDNIK bošnjačke Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prokomentirao je današnji posjet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu.

Izetbegović je Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću poručio da je politika koju Dodik vodi zapravo politika destabilizacije, podjela, kočenja BiH, gušenja rada političkih tijela, vrijeđanja Hrvata i Bošnjaka...

"Dodik je član Predsjedništva BiH, a nije predsjedavajući. Šefik Džaferović je predsjedavajući i trenutno predstavlja BiH, a njegova politika je reformska. Bošnjaci i Hrvati žive izmiješani u BiH", rekao je Izetbegović.

"Loša poruka"

Kazao je da je Milanović ranije pozvan u službeni posjet BiH.

"Pozvati Dodika zaobilazeći Džaferovića je loša poruka. To je potvrda priča o nekoj novoj suradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake, ne poštujući BiH i hijerarhiju. Vidjet ćemo zaključke i hoće li oni demantirati nešto od ovoga što sam rekao", dodao je.

Milanović se ne slaže s njim

Vođa Stranke demokratske akcije novinarima je rekao da ga je jučer zvao Milanović i najavio Dodikov dolazak u Zagreb.

"Ja sam mu ovo isto rekao za Dodika. On se ne slaže, smatra da treba razgovarati, kroz razgovor postići rješenja. Milanović me pozvao da dođem u Zagreb, kao i Plenković. Vidjet ćemo kakve će biti poruke danas pa ću odlučiti hoću li ići", zaključio je Izetbegović.

Pročitajte više