Izjednačeni u pravu na novčane nagrade sportaši s invaliditetom sa sportašima bez invaliditeta

VLADA je na današnjoj zatvorenoj sjednici odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska sportska postignuća, izjednačila u pravima na novčane nagrade sportaše s invaliditetom sa sportašima bez invaliditeta u međunarodno priznatim olimpijskim i paraolimpijskim sportovima, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Danas donesenom odlukom izjednačuje se vrijednost broja pripadajućih sportskih disciplina i broj natjecateljskih kategorija unutar pojedinih disciplina koje su kod sportaša s invaliditetom znatno brojnije.

Vlada je prihvatila prijedloge za dodjelu novčanih nagrada sportašima invalidima i stručnim sportskim radnicima za osvojene medalje na službenim europskim prvenstvima, sportašima i stručnim sportskim radnicima za osvojenu srebrnu medalju na Europskom jedriličarskom prvenstvu, za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom veslačkom prvenstvu i za osvojene medalje na IX. Svjetskom taekwondo prvenstvu za seniorke i XVI. Svjetskom taekwondo prvenstvu za seniore, održanima 2003. godine, u ukupnom iznosu od 1.481.551,55 kuna bruto.

Donesena je i Odluka o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica d.o.o. kod Zagrebačke banke d.d., Zagreb, u iznosu od 27.887.500 kuna za financiranje kapitalnih objekata.

(Hina) pp jn

Pročitajte više