Izlila se Kupa u Zamršju

Zbog izlijevanja rijeke Kupe u Zamršju, na cesti od Karlovca prema Pisarovini, noćas je taj dio državne ceste D36 zatvoren za sav promet, a prometuje se obilazno od Karlovca prema Jastrebarskom i preko Rakova Potoka do Pisarovine i obratno. L

U 8,50 zatvorena je zbog poplave i lokalna karlovačka cesta Logorište - Mala Švarča, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

U Županijskom centru 112 i Postaji prometne policije u Karlovcu doznaje se da se voda izlila i na području Koritinje, ali se uz golem oprez prometuje na vlastitu odgovornost. Policija prati i granični vodostaj pred poplavljivanje rijeke Dobre na cesti Oštarije - Zagorje u mjestu Grabi, ali cesta nije zatvorena.

Vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu dosegnuo je u osam sati 661 centimetar te su na nižim područjima karlovačke okolice poplavljene velike površine livada i oranica, ali za sada nije objavljena redovita mjera obrane od poplave, doznaje se u karlovačkoj Ispostavi Hrvatskih voda.

Voditelj Ispostave Borislav Vedrina kaže da je vodostaj 39 centimetara niži od razine za proglašavanje mjera redovite obrane od poplava te, ostvare li se meteorološke prognoze o prestanku oborina, opasnosti od poplava neće ni biti. "Još se iz Slovenije očekuje povećan vodni val, ali kako u Karlovcu vodostaj stagnira, očekujem da on ne će uzrokovati veće poplave, no bude li novih jačih kiša, moramo biti spremni za obranu", rekao je Vedrina.

(Hina) xvhor yln

Pročitajte više