Izmijenjenom optužnicom u "Slučaju Tisak" objedinjene neke točke i ispravljene faktografske greške

TUŽITELJSTVO je danas Miroslavu Kutli i ostalim suoptuženicima u "slučaju Tisak" predalo izmijenjenu optužnicu koja je sažeta s 11 na pet točaka i u kojoj su ispravljene neke netočnosti.

Izmijenjenu optužnicu tužitelj Hrvoje Pezelj predao je na zagrebačkom Općinskom sudu i braniteljima optuženika koji imaju devet dana da se na nju očituju.

U optužnici je promijenjen činjenični opis i ispravljene su neke faktografske pogreške kao što je primjerice da je Kutlina Globus grupa osnovana 1995., a ne 1996.

Uoči današnjeg ročišta, a nakon prošlotjedne najave tužiteljstva da će izmijeniti optužnicu među sudionicima postupka nagađalo se da će se možda odustati od optužbe protiv nekih od 12-ero suoptuženika, no to se nije dogodilo.

Kutle se prema izmijenjenoj optužnici u svih pet točaka tereti da je ostale optuženike poticao na zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kojima je tvrtka Tisak navodno oštećena za 47 milijuna kuna.

Zdenko Francetić, Božidar Marić, Petar Anić, Juraj Hrvačić, Mladen Strukan i Ivan Granić optuženi su za zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a Marić, Anić, Hrvačić te Ivan Majić, Krunoslav Marčinko i Stanko Koncul i za krivotvorenje službene isprave. Za pomaganje u zlouporabama terete se Marčinko, Milena Šenator i Dražen Mandić, dok su Tomislav Mesarić, Šenator i Mandić optuženi i za pomaganje u krivotvorenju službene isprave.

Nakon što se o izmijenjenoj optužnici očituju njihovi branitelji sutkinja Koraljka Bumči odlučit će hoće li biti novih dokaznih prijedloga, a ako ih ne bude očekuju se završene riječi tužiteljstva i obrane i završetak višegodišnjeg suđenja.

Pročitajte više