Iznenada zatvorena studentska menza u Zagrebu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

JUČER je iznenada zatvorena menza na zagrebačkom FSB-u. Vijest o tome potvrdio je Studentski zbor ovog fakulteta.

Kako oni navode, menza je zatvorena zbog tehničkih razloga, navodno zbog nedovoljne visine stropova.

"Ljudi, obzirom da su nam danas iznenada zatvorili menzu i IZBACILI studente iz nje tijekom ručka iz neobjašnjivih razloga (navodno zbog nedovoljne visine stropa, što godinama do sada nije predstavljalo problem), odlučili smo se na akciju ROŠTILJANJA ispred faksa kako nam ekipa sutra ne bi krepavala od gladi", objavio je Studentski zbor FSB-a na Facebooku.

"Bilo bi odlično kada bi se okupili u ŠTO VEĆEM broju, pojedemo koji ćevapčić i da skrenemo pažnju da se ovaj problem što prije riješi", stoji u objavi od sinoć na njihovom Facebooku.

Oglasio se SC

U međuvremenu se oglasio Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu. Oni kažu da menza zadovoljava sve uvjete još od 2005. godine i da od tada nije došlo do promjena.

"Sveučilište u Zagrebu-Studentski centar u Zagrebu posjeduje Rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo, Odjela za upravno pravne poslove, Odsjeka za utvrđivanje minimalno tehničkih i drugih uvjeta za obavljanje gospodarskih djelatnosti od 08.12.2005. godine, Klasa: UP/I-335-02/2005-04/249, Urbroj: 251-09-04/02-05-8/ZK, kojim je utvrđeno da prostor i oprema ugostiteljskog objekta Sveučilišta u Zagrebu-Studentskog centra u Zagrebu ispunjavaju minimalne uvjete glede uređenja i opreme ugostiteljskih objekata, usluga te zdravstvene i druge uvjete u prostoru u Zagrebu, Ivana Lučića 5 (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje) za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine restorani, vrsta restorana brze prehrane.

Od datuma izdavanja predmetnog Rješenja, u prostoru nisu rađene nikakve preinake niti je došlo do promjena u procesu rada.

Studentski centar u Zagrebu će podnijeti žalbu na Usmeno rješenje Državnog inspektorata temeljem kojeg je privremeno zatvoren restoran na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Nadamo se da će se izdati rješenje da se zaštiti interes studenata FSB", objavili su.

 

Pročitajte više