Izraelski zrakoplovi raketirali jug Libanona, Hezbollah gađa sjeverni Izrael

IZRAELSKI su zrakoplovi u ponedjeljak raketirali južna područja Libanona, unatoč prethodnoj najavi o prekidu zračnih napada na Libanon u predstojećih 48 sati, izvijestili su UN-ovi izvori, a Hezbollah je, prema izraelskim medijim, tijekom prijepodneva nastavio napade na sjever Izraela.

"Izraelski zrakoplovi su napali područja u blizini sela Taibe, gdje su u tijeku siloviti sukobi izraelskih vojnika s gerilcima Hezbollaha", rekao je UN-ov izvor za dpa. Pogođeno je i područje pokraj kršćanskog sela Marjeyouna.

Izraelci su jučer najavili kako će na 48 sati prekinuti zračne napade na Libanon, počevši od ponedjeljka ujutro, no kazali su kako namjeravaju i dalje pokrivati svoje pješaštvo na jugu Libanona.

U današnjem izraelskom napadu na libanonski vojni položaj u selu Qasmiyeh sjeverno od Tyra na na jugu Libanona poginuo je jedan vojnik, a lakše su ozlijeđena trojica. Još nije poznato je li napad izvelo izraelsko zrakoplovstvo ili ratni brod.

Hezbollah je izvijestio kako su u sukobima uništena dva izraelska tenka, a treći je oštećen.

Izraelski radio javio je u ponedjeljak prijepodne kako su na području pograničnog mjesta Kiriat Shmona pale dvije rakete tipa Kaćuša. U nedjelju je Hezbollah ispalio oko 140 raketa na Izrael, od kojih je više od stotinu palo na područje Kiriat Shmone.

Pročitajte više