Izručenje Ratka Mladića 1. ožujka?

UHIĆENJE Ratka Mladića na svom teritoriju navodno su odbile Makedonija i BiH, kao i dvije južnoameričke zemlje, a posljednje špekulacije govore o tome kako bi se mogao predati u Rusiji ili Grčkoj.

"Koliko znam, odbili su Makedonci i BiH. U opciji su bile čak i dve južnoameričke zemlje, ali je i to otpalo. Sada se razmatra da li to mogu biti Grčka ili Rusija." - izjavio je izvor srpskog Blica.

Direktor policije Republike Srpske Dragomir Adnan proteklih dana obilazi obitelj i prijatelje Ratka Mladića kako bi dogovorio detalje oko njegovog izručenja, piše sarajevsko Oslobođenje. Ključni problemi su novac i lokacija predaje.

"Mladićevo prebacivanje u Hag je neizbježno, pa je Adnan sa obitelji dogovarao posljednje detalje oko te akcije." - izjavio je neimenovani izvor listu.

"Sada je u pitanju samo politička igra. Lokacije na kojima se Mladić krije su već odavno poznate i sada je samo bitno koji će ljudi ubrati poene za njegovo hapšenje. Ukoliko bi se njegovo hapšenje insceniralo na teritoriji BiH, vlasti u Beogradu bi dobile poene, jer se cijelo vrijeme tvrdilo da je Mladić u Srbiji." - dodao je.

List ističe kako je jedan od pripadnika MUP-a izgubio dnevnik s lokacijama na kojima se skrivao general Mladić te da je u kalendaru koji se nalazio u dnevniku bio "posebno zaokružen 1. ožujak."

S.H.

Pročitajte više