izvješće državnog centra za obavješćivanje o požarima

Šumski požar između Paljuva i Visoćana, sjeverno od Zadra, koji je dojavljen popodne u 13,22 sati, stavljen je pod nadzor oko 15,30 sati, izvijestio je kasno večeras Državni centar za obavješćivanje. L

Izgorjelo je oko 400 puta 250 metara hrastove šume i niskog raslinja. Požar su gasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) MUP-a Zadar te dva zrakoplova kanadera. Na požarištu su ostali dežurati vatrogasci JVP-a MUP-a Zadar.

Požar na području općine Klis, u zaseoku Odžići, koji je buknuo u 12,45 sati, lokaliziran je u 17,40 sati. Izgorjelo je šest hektara makije i nešto borove šume, koja je nedavno već bila opožarena. Požar su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Klis, Solin, Vranjice, Dugopolje, Kaštela, Mladost i Gomilica.

Danas u 13,39 sati izbio je požar u selu Trgovi, u blizini ceste Dvor - Glina. Požar se proširio i na selo, koje je porušeno i napušteno. Vatra je zahvatila četiri kuće i dvije štale. U 17,15 sati vatra je u samom selu ugašena, ali je zahvatila travu, nisko raslinje i šumu, te se počela širiti prema selu Gage. Požar još nije u potpunosti ugašen. Gase ga vatrogasci iz Siska, Dvora, Gline i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U 11,50 sati ponovno je buknuo požar u Brezovom polju kod Gline, a predvečer su ga ugasili glinski vatrogasci.

Pročitajte više