IZVJEŠĆE DRŽAVNOG CENTRA ZA OBAVJEŠĆIVANJE O POŽARIMA

Državni centar za obavješćivanje izvijestio je kasno večeras da su u Šibenskokninskoj županiji poslijepodne zabilježena tri požara.

Požar u Svetom Jurju kod Kistanja, na kninskom području, dojavljen je oko 14 sati, a ugašen u 19,15 sati. Izgorjelo je oko 12 hektara suhe trave i 300-tinjak trsova vinove loze.

Požar u Miljevcima-Kovačića Stanovi, na drniškom području, dojavljen je u 16,55 sati, a ugašen je u 19,15 sati. Izgorjela je suha trava i nisko raslinje na površini 300 puta 200 metara.

Požar u Brištanima, također na drniškom području, dojavljen je u 18,10 sati, a ugašen je u 19,05 sati. Izgorjela je suha trava i nisko raslinje na površini 50 puta 50 metara,

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, na imotskom području, zabilježena su dva požara.

Požar u Studencima, na predjelu Gradina, dojavljen u 13,55 sati, ugašen je u 16,45 sati. Požar su gasili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Lovreč, a izgorjelo je 2 do 3 hektara borovine i niskog raslinja.

Požar u Katavicama, dojavljen u 15,50 sati, ubrzo je ugašen, a izgorjela je suha trava na oko 1,5 hektara suhe trave.

Državni centar za obavješćivanje također je izvijestio da je požar u Kaštelima ugašen, te da se na požarištu obavlja sanacija i da je uspostavljeno dežurstvo.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više