Izvještaj o propustima Đinđićevog osiguranja polovinom kolovoza

IZVJEŠTAJ Komisije za ispitivanje sistema osiguranja ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića trebao bi biti podnesen Vladi Srbije polovinom kolovoza, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu potpredsjednik Vlade i predsjednik Komisije Žarko Korać.

"Ako prekoračimo rok za pet-šest ili osam dana, to nije bitno u odnosu na to da izvještaj bude napravljen savjesno i odgovorno", kazao je Korać novinarima, dodajući da će o prihvaćanju izvještaja, kao i o eventualnom njegovom stavljanju na uvid javnosti, odlučiti Vlada Srbije.

Postoje dokumenti, poput sistematizacije radnih mjesta u Sigurnosno-informativnoj agenciji (BIA, nekadašnja Služba državne sigurnosti MUP-a Srbije), koji neće biti objelodanjeni, jer "ne postoji zemlja na svijetu koja tako nešto stavlja na uvid javnosti", kazao je Korać. Na pitanje novinara hoće li u izvještaju imenom i prezimenom biti navedeno tko je odgovoran za propuste u osiguranju ubijenog premijera Đinđića odgovorio da će "izvještaj biti u skladu s mandatom Komisije".

Komisija je formirana nakon provedene policijske akcije "Sablja", nakon koje je podnesena kaznena prijava protiv 45 osoba osumnjičenih za pripremu i ubojstvo premijera Đinđića 12. ožujka ove godine.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više