Izvor iz policije: Pregledali smo snimku, Turudić laže

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK najvećeg suda u državi, Županijskog suda u Zagrebu, protekla se dva dana na sve moguće načine pokušao opravdati za to što je uhvaćen u prebrzoj vožnji te za to što je, prema svjedočanstvu policajca koji ga je pokušao zaustaviti, bježao policiji. 

Izravno je tako optužio policiju da je ona kriva za njegovu prebrzu vožnju. Turudić je vozio 132,5 km/h jer mu se, kaže, presretač nabio uz stražnji kraj automobila.

"Počinio sam prekršaj, vozio sam prebrzo, no smatram da je tome doprinijelo i ponašanje policije. Vozio sam bjelovarskom obilaznicom iz Virovitice prema Zagrebu i bio sam sa suprugom u autu. U jednom trenutku iza sebe sam vidio sivi automobil marke Audi A4, koji je vozio dva ili tri metra iza mene narednih nekoliko kilometara. Ni po čemu nisam mogao zaključiti da se radi o presretaču. Nikad u životu me do sada presretač nije zaustavio", rekao je prije dva dana Turudić.

Turudić je iskoristio i dobro staro objašnjenje: "Zašto baš mene?" Najmoćniji sudac je, u pokušaju opravdavanja, izrekao sljedeće: "To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio?"

Izvor iz policije: "Turudić ne govori istinu, samo se dublje zakopava"

No sada iz bjelovarske policije stižu nove informacije prema kojima su čelnici te policijske uprave detaljno pregledali snimku zaustavljanja Turudića i utvrdili da Turudić laže. 

Dobro upućeni policijski izvor za Večernji list rekao je da je osobno pregledao svaki detalj snimke načinjene radarskim uređajem Trafficvision postavljenim u policijski presretač marke Audi i da uopće nije istina da se presretač nabijao na kraj Turudićevog automobila, nego da je udaljenost bila najmanje 50 metara i da ga presretač uopće nije slijedio.

"Ma policija ga u presretaču uopće nije slijedila niti mu se nabijala na stražnji dio njegova automobila. Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta po sredini prometnice. Znači, razmak između presretača i Turudića bio je barem 50-ak metara. Turudić nije odmah reagirao, već je nastavio vožnju. Tek se poslije, kod skretanja za mjesto Dijebala kod Predavca, odlučio zaustaviti. Turudić ne govori istinu i ne znam što mu sve to treba. Samo se još dublje zakapa. Mogao je odmah na mjestu platiti 500 kuna kazne i ničega ovoga ne bi bilo", rekao je policijski izvor za Večernji.

Za neodazivanje na sud okrivio poštara. Pošta: "Nije istina"

Inače, i za neodazivanje na sud je Turudić imao izgovor, a za to je okrivio - poštara. Ispričao je da poštar "ode i baci odrezak" kada ga ne nađe kod kuće.

Pošta se oglasila priopćenjem u kojem su rekli da su proveli žurnu istragu i da to nije istina. 

"Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena.

Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke", priopćili su iz Hrvatske pošte.

Prema dostupnim informacijama, Turudiću je poštar četiri puta pokušao dostaviti pozive na sud, a predsjednik Županijskog suda u Zagrebu nijedan od tih poziva nije preuzeo.

 

 

Pročitajte više