Izvor iz vlade: PDV u turizmu se smanjuje na 13 posto

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

NAKON četverosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a donesena je odluka da će vlada fiskalno rasteretiti ugostitelje smanjenjem stope PDV-a s 25 na 13 posto.

Kako Dnevnik.hr doznaje iz izvora u HDZ-u, nakon duge sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke donesena je odluka da se stopa PDV-a ugostiteljima od 1. siječnja 2020. smanji s trenutnih 25 na 13 posto.

Premijer Plenković odluku bi trebao danas predstaviti javnosti.

Prije sjednice predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković novinarima je izjavio da sve ide u redu te da od danas nema ništa novo. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da bi porez trebalo podignuti na sve ono što šteti zdravlju, pa tako i na cigarete i alkohol. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će ako se prijedlozi prihvate i usuglase, sve pojasniti u petak na konferenciji za novinare.

Premijer Andrej Plenković u razgovoru s novinarima nakon vladine sjednice u četvrtak najavio je da će danas biti održana presica na kojoj će biti predstavljen četvrti val porezne reforme, odnosno nova rasterećenja za poduzetnike i građane.

Pročitajte više