Jaco, oprosti nam!

DOBITI reakciju na kojekakve upite i probleme građana od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gotovo je jednako teško kao natjerati Zorana Milanovića da prizna bilo kakav poraz.

Osim o obitelji i međugeneracijskoj solidarnosti, Ministarstvo se u posljednje vrijeme grozi polemike oko objave Registra branitelja.

Nije to toliko bitno, ali je zato bitno ne utopiti se u masi političke nekompetencije koja na Pantovčaku, Banskim dvorima i kojekakvim ministarstvima guši i one koji to zaslužuju, a i ove druge.

A da ju to živo blato ne proguta, posebno se brine Jadranka Kosor, čije se glasnogovorništvo potrudilo nazvati u našu redakciju kako bi reagirali na netočan navod objavljen u tekstu koji je govorio o studentskim danima hrvatskih političara.

Pisalo je u njemu, naime, kako je tada studentica Jaca, danas inače diplomirana pravnica, ispit iz Građanskog procesnog prava položila s dvojkom. Nije dvojka, nego trojka, ispravlja ministrica.

Javno se ministrici ispričavamo na pogrešci i svakako se nadamo da će branitelji uzeti u obzir njezinu trojku, a ne dvojku, idući put kada ju zamole da im objasni koji to promjenama podložan zakon brani objavu Registra, ako je i sam predsjednik države kazao kako su branitelji javno branili državu i kako nema ništa sporno u tome da se javno objave njihova imena.

Branka Suvajac
Foto: Index

Pročitajte više