Jadranka Kosor i Ivo Sanader na privatnom sastanku u zagrebačkom restoranu

PREMIJERKA Jadranka Kosor i pobjegli premijer Ivo Sanader sastali su se danas u miru jednog zagrebačkog elitnog restorana. Naime, iako je očigledno bila riječ o privatnom sastanku, zanimljivo je kako su gotovo sve redakcije bile informirane o sastanku pa se pretpostavlja da je riječ o brižno odrađenom spinu.

Iako su Kosor kao i Sanader pobjegli od znatiželjnih novinara, čini se da su htjeli biti viđeni, jer je za lokaciju "tajnog sastanka" određen restoran koji se nalazi u centru Zagreba. Vlasnik restorana na izravan upit novinara nije htio reći koliko je "plaćen mir" u restoranu za Kosor i Sanader, a ubrzo je ponudio novinarima i eskluzivne fotografije za određenu svotu novca. Kada smo ga iz znatiželje upitali koliko bi to bilo rekao je: "Nisam vam ja Kerum, da vam prodam za 500 kuna".

Isto tako nisu poznati detalji sastanka odnosno je li se možda razgovaralo o najnovijem razvoju događaja u pregovorima sa Slovencima ili o unutarstranačkim stvarima u HDZ-u ili pak o nizu gospodarstvenih afera koji su u žiži zanimanja Državnog odvjetništva.

Prema tumačenju glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna sastanak se dogodio na Sanaderov poziv, a kako kaže, valjda u duhu Vladine štednje, Sanader je i platio ručak. Uostalom, valjda za Sanadera koji i dalje prima premijersku plaću to i nije predstavljao neki problem.

"Sanader je predsjednici Vlade čestitao na uspjehu na europskom planu odnosno na tome što je ponovno pokrenula proces pregovora s EU", objasnio je Mehun. 

Pročitajte više