Jadranka Kosor na predizbornom skupu u Virovitici

Na središnjem predizbornom skupu za Virovitičkopodravsku županiju na Trgu fra Bonifacija Gerbera u Virovitici predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor večeras je istaknula da je jedna od najvećih zadaća Hrvatske priključenje Europskoj uniji.

"Uspravno na putu k Europskoj uniji, uspravno i bez klanjanja ikomu. Želim Hrvatsku uvesti u Europsku uniju, u taj civilizacijski krug kojem odavno pripadamo", rekla je Kosor.

Rekla je kako će se zauzimati za pravo i dostojanstvo žena, boriti se protiv ponižavanja žena na radnom mjestu i protiv nasilja, ali i za izgradnju infrastrukture koja će ženu pratiti tako da može biti i majka i imati obitelj, a ako želi, i karijeru.

"Sigurna sam da će sve žene, pogotovo one koje prvi put izlaze na izbore, zaokružiti predsjedničku kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice", rekla je Kosor.

Naglasila je kako će i dalje biti ondje gdje je bila sve ove godine - među siromašnima, nezaposlenima, invalidima i obespravljenima u borbi za njihovo dostojanstvo.

"Kao predsjednica Republike Hrvatske nikad neću dopustiti da bilo koji hrvatski mladić ide onamo gdje je opasno, onamo gdje se gine - neću dopustiti odlazak vojnika u Irak i neću dopustiti štetne sporazume za budućnost Hrvatske kao što je Družba Adria", rekla je Kosor.

U Virovitičko-podravskoj županiji Jadranka Kosor održala je skupove još u Orahovici, Slatini i Pitomači.

(Hina) xggaz ymc

Pročitajte više