Jadranka Kosor odgodila smjene u Podravci

FRANJO MATIĆ i Boris Hmelina, predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju u Nadzornom odboru Podravke zatražili su odgodu bilo kakvih odluka do završetka istrage koju provode Državno odvjetništvo, USKOK, Hanfa, Porezna uprava i gospodarski inspektorat, kao i Hrvatska narodna banka.

Nadzorni odbor danas je trebao izabrati novog predsjednika i glasati o povjerenju Upravi zbog afera oko novca posuđenog SMS-u i Fimi. No, te će teme na stol izgleda doći tek za desetak dana na idućoj sjednici, a svoje prste u odgodi navodno je imala i Jadranka Kosor koja je u subotu posjetila Koprivnicu.

U Nadzorni odbor uskoro bi trebao ući i gradski predstavnik, što je premijerka obećala gradonačelniku Zvonimiru Mršiću tijekom sastanka održanog u subotu, a Podravski list piše kako će to biti Mršićeva zamjenica Vesna Želježnjak. Lokalni tjednik koji je vrlo blizak Polančecu također piše kako će predsjednik Uprave Zvonko Šestak uskoro biti smijenjen, a zamijenit će ga predsjednik Uprave Slaven Belupa Stanko Biondić, također HDZ-ovac.

Pročitajte više