Jadranka Kosor sigurna da će pobijediti

POTPREDSJEDNICA Vlade i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor izjavila je danas kako je sigurna da će pobijediti na predsjedničkim izborima.

"Sigurna sam da ćemo dobiti i ove izbore. Kako? Odličnim programom i onime na što ću podsjetiti da sam napravila, ne samo kao političarka u Saboru i Vladi, već i prije, u ratnim godinama, kao novinarka koja je radila vrlo zahtjevnu emisiju i pokrivala prognanike, izbjeglice i stradalnike Domovinskog rata", rekla je Kosor.

Prilikom obilaska sportskih igara, koje je u naselju Sopotu organizirala HVIDR-a, rekla je da svatko tko se odluči ući u utrku za predsjednika države mora imati hrabrosti, ali i dobar program. "To je tako u svim izborima, pa i za predsjednika države, a sigurna sam da je moj program i sve ono što sam do sada napravila dovoljno za dobar uspjeh", dodala je Kosor.

Na novinarski upit hoće li pokušati ponovno pridobiti ženske udruge, koje su najavile da je neće poduprijeti na izborima (B.a.B.e, Roda), Jadranka Kosor je odgovorila kako nije točno da je se ženske udruge odriču te da je sigurna da će dobiti potporu žena.

"Sve ženske nevladine udruge, što god govorile, uvijek će imati moju potporu dok smo na tom zajedničkom putu, a mislim da jesmo jer sam kao potpredsjednica Vlade dosta napravila na promociji ženskih i ljudskih prava uopće", ustvrdila je Kosor.

Na pitanje bi li joj dio ženskih glasova mogla oteti Đurđa Adlešić, vjerojatna HSLS-ova predsjednička kandidatkinja, Jadrank Kosor je odgovorila da o drugim kandidatima nema vremena razmišljati. "Moram razmišljati o svom programu, svemu onome što ćemo naciji ponuditi, o čemu ću govoriti kada kampanja počne", rekla je, dodajući da poštuje sve kandidate.

Novinari su je pitali i prepoznaje li se u obilježjima koja bi, prema istraživanjima nekih medija, trebao imati hrvatski predsjednik - "biti jaka ličnost, voditi uzoran obiteljski život, ne ići redovito u crkvu, biti protiv brze privatizacije, ne podupirati homoseksualce, ali se zauzimati za pravo na pobačaj". Odgovorila je da će svoju kampanju graditi prema istraživanjima koje je o odlikama potrebnima za predsjednika provela njezina stranka.

Upitana je li današnji posjet HVIDR-inim sportskim igrama i Domu za starije i nemoćne "Sveta Ana", te jučerašnji sportskim natjecanjima umirovljenika u Virovitici, dio njezine mini-kampanje, ustvrdila je da su ti posjeti u sklopu njezina posla kao ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Bilo bi, rekla je Kosor, potpuno nelogično i pogrešno da, zbog činjenice da je predsjednički kandidat, zaustavi svoje projekte u Vladi. Najavila je da će, kada službeno počne predizborna utrka, njezine poslove preuzeti državni tajnik u Ministarstvu.

Jadranka Kosor posjetila je danas i Dom za starije i nemoćne "Sveta Ana", gdje je u pratnji štićenika obišla prostorije Doma te najavila konkretnu pomoć starijim i nemoćnim osobama kroz mnoge projekte koje priprema njezino Ministarstvo.

Pročitajte više