Jadranka Kosor uputila ultimatum Sanaderu

GUBITNICA predsjedničkih izbora i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, uputila je ultimatum svom stranačkom šefu i premijeru Ivi Sanaderu. Kosor, inače predsjednica zagrebačkog ogranka HDZ-a, od Sanadera traži slobodne ruke u upravljanju gradskim HDZ-om, inače će podnijeti ostavku na tu dužnost.

Ministrica je to otkrila u razgovoru sa svojim bliskim suradnicima, doznaje riječki Novi list, a istu informaciju su potvrdila dva HDZ-ovca koji su, posve logično, željeli ostati anonimni.

Mediji već dugo vremena pišu kako odnosi Sanadera i Kosor nisu bajni, a ministrica je ultimatum Sanaderu uputila isprovocirana nezadovoljstvom nekolicine članove zagrebačkog odbora HDZ-a, koji su nedavno glasno prosvjedovali jer je ministar financija Ivan Šuker ušao u Gradsku skupštinu. Nezadovoljno HDZ-ovci smatraju kako je umjesto njega u gradsku vlast trebao ući netko tko nije toliko zauzet kao ministar.

Iako sama Jadranka Kosor nije željela razgovarati s nezadovoljnicima o problemu Ivana Šukera, zanimljivo je da je dotične uputila na "višu instancu" - premijera Sanadera. Upućeni izvori Novog lista tvrde da je ultimatumom Sanaderu Kosor zapravo oprala ruke od izbornog fijaska HDZ-a u Zagrebu, te potvrdila da se HDZ-ove liste za Gradsku skupštinu nisu sastavljale u gradskom odboru HDZ-a nego u uredu premijera.

List piše kako se Kosor na ovaj radikalan korak odlučila kad je shvatila da joj treba više manevarskog prostora u zagrebačkom HDZ-u, te dodaje kako je glavna prepreka Jadranki Kosor u tom naumu Mario Zubović, visokopozicionirani HDZ-ovac i bliski prijatelj premijera Ive Sanadera.

Pročitajte više