Jak vjetar usporava promet, između Delnica i Kikovice smiju voziti samo auti

ZBOG jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar, javio je HAK.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatna je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 od južnog dijela tunela Bristovac do vijadukta Božići, ograničenje brzine je 40 km/h.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru, Istri i Hrvatskom primorju.

Zbog prometne nesreće na A3 Bregana - Lipovac na 264. km između čvorova Županja i Babina Greda u smjeru Bregane vozi se jednim trakom, otežano.

Zbog podizanja mosta Čiovo zatvorena je dionica DC126.

HAK upozorava:

  • A1 Dubrovnik - Zagreb u smjeru Zagreba, između izlaza 29 Zagvozd i izlaza 28 Šestanovac (417+150 km) - Oprez, vozilo u kvaru! Promet se odvija po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Mole se vozači za dodatan oprez.
  • A1 Zagreb - Dubrovnik u smjeru Dubrovnika, između odmorišta Stupnik - zapad i izlaza 1a Donja Zdenčina 1a (9+400 km) - Oprez, vozilo u kvaru! Mole se vozači za dodatan oprez.

Pročitajte više