Jako se pogoršalo stanje dječaka na kojeg je naletio auto, pokušavaju ga spasiti

Foto: Hina

ZNAČAJNO se pogoršalo stanje dječaka na kojeg je jučer naletio automobil u Koprivnici. 

Dječak je rano jutros hitno prebačen iz koprivničke bolnice u zagrebačku Klaićevu bolnicu i nalazi se u vrlo teškom, po život opasnom stanju. Upravo se obavlja operacija, a ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić je za Index potvrdio da je stanje dječaka jako teško te da mu je život ugrožen.

"Riječ je o ozljedi moždanog krvarenja koje je i dalje raslo. Dijete je prebačeno iz Koprivnice jutros u pola 5 ujutro s pogoršanim kliničkim stanjem. Hematom je porastao u odnosu na inicijalni CT i porastao je pritisak na moždanu strukturu. Iniciran je neurokirurški operativni zahvat koji je upravo u tijeku", rekao je za Index ravnatelj Klaićeve bolnice. 

Kazao je kako će operacija potrajati.

"Jako je teško reći koliko će operativni zahvat trajati. Stalno sam na telefonu, javit će mi čim bude gotovo. No sigurno neće trajati kratko jer je riječ o iznimno delikatnom zahvatu", pojasnio je ravnatelj Klaićeve.

Vozač pobjegao s mjesta nesreće

Operacijom liječnici pokušavaju spasiti jednog od dvojice dječaka na koje je, dok su bili na biciklu kada je na njih naletio vozač automobila koji je potom pobjegao s mjesta nesreće, no, kako su rekli svjedoci, s automobila mu je ispala jedna registarska tablica. Policija ga je pronašla kasno sinoć i uhitila. 

"U mjestu Goričko, osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal", navodi policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koji je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

"Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku", izvijestila je policija. 

Drugi dječak srećom nije ozlijeđen.
 

 

Pročitajte više