Jakovčić: Do lipnja treba završiti pregovore pa raspisati izbore

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić danas je rekao da ta stanka podupire nastojanja da se do lipnja završe pregovori s EU pa se nakon toga trebaju raspisati parlamentarni izbori.

"Vlada mora biti svjesna činjenice da se referendum za ulazak u EU može vrlo lako pretvoriti u referendum za ili protiv vladajuće strukture, odnosno o vladinoj politici, a onda taj referendum može lako pasti", kazao je Jakovčić i ustvrdio da je završetak pregovora i ulazak u EU, nakon osamostaljenja, jedan od najvažnijih političkih događaja u povijesti hrvatske države.

IDS snažno zagovara "europsku Hrvatsku"


"Imajući u vidu vrlo nizak vladin rejting u Istri, može se lako dogoditi da na kraju ispadne kako je Istra protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a to nije istina jer je većina za ulazak u Europu", rekao je Jakovčić,. Napao je jučerašnju izjavu premijerke Jadranke Kosor da je oporba protiv završetka pregovora s EU te dodao da baš IDS snažno zagovara "europsku Hrvatsku".

IDS je podigao kaznenu prijavu protiv N.N. osobe koja je jučer ujutro sjedište te stranke zalio s ružičastom bojom. Jakovčić je i nepoznate počinitelje "pozvao na dijalog". Kazao je da podupire prosvjede protiv Vlade, ali je žalostan zbog činjenice da su "tuga i jad mnogih u Hrvatskoj na potpuno neprimjeren način iskorišteni za nasilje". Napomenuo je da su čelnici IDS-a zadnjih dana dobili anonimne prijetnje koje su prijavili policiji.

Pročitajte više