Jakovčić izvrijeđao istarski portal: Vi ste smeće!

DANAŠNJU konferenciju za novinare istarski župan Ivan Jakovčić nakon pitanja novinarke iPressa započeo je riječima: "U posljednjih nekoliko dana toliko ste laži napisali da vam nemam što odgovarati". Na pitanje novinara na koje to laži misli i zašto ih nije demantirao, Jakovčić je rekao da se ne želi spuštati na tu razinu.

Pitanje novinarke razljutilo je Jakovčića, a odnosilo se na odgovornost za pozajmice građana privatnom mediju Glasu Istre i Veletržnici ribom. "Vi ste smeće, nemam drugog izraza osim smeća, kako je kazao i predsjednik Mesić", rekao je Jakovčić i nije odgovorio na pitanje, ali je pojasnio kako Mesić nije nazvao iPress smećem već neki drugi mediji.

Glas Istre može računati na pomoć Istarske županije, ali moralnu

Na pitanje hoće li Istarska županija pomoći Glasu Istre, kazao je da je Glas Istre privatna kuća i iz županijskog proračuna niti jedna kuna nije niti će biti isplaćena, a njihovo poslovanje s javnim tvrtkama moraju raščistiti. "Glas Istre može računati na pomoć Istarske županije, ali ne financijsku, već onakvu kakvu, primjerice, pružamo ili smo pružali Uljaniku, TDR-u ili Cimosu. Dakle, prije svega moralnu", kazao je.

Potvrdio je da se potkraj prošlog tjedna susreo s Dankom Končarom, koji posredstvom Mirka Cetinskog ima 30 posto vlasništva u Glasu Istre, i Albertom Faggianom, vlasnikom 12 posto dionica, "ali samo kao posrednik između njih dvojice i radi njihova međusobna upoznavanja".

Pročitajte više