Jakovčiću se trese županijski tron: Dino Debeljuh se kandidirao za istarskog župana

BIVŠI IDS-ovac i bivši hrvatski veleposlanik u Indiji, Dino Debeljuh, odlučio se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za istarskog župana, jer je, kako je istaknuo, primijetio da je "građanima Istre dosta ignoriranja njihovog mišljenja pri donošenju odluka koje determiniraju njihovu i budućnost njihove djece te prepotencije vodećih ljudi županije koji su si uzeli za pravo donositi odluke bez konzultacije s onima kojih se te odluke tiču", javlja Slobodna Dalmacija.

U kampanju će krenuti pod sloganom "Snaga poštenja/Onesta Istriana"., što najbolje oslikava njegov politički angažman u proteklih 20 godina. "Imovinska kartica mi je ista kao i 1989. kad sam krenuo u osnivanje IDS-a. Politikom se nisam okoristio jer u politiku zbog toga nisam ni krenuo. Krenuo sam isključivo vođen vjerom da mogu i trebam dati svoj doprinos boljitku Istre i njezinih građana", kazao je Debeljuh, koji vjeruje da će Istrijani to kao kvalitetu i prepoznati.

Tijekom kampanje ne očekuje izostanak niskih udaraca, jer je to već doživljavao neposredno prija internih izbora u svojoj bivšoj stranci - IDS. Naime, očekuje "neistinite glasine", kao što su one da je kolaborirao s talijanskom desnicom u Istri, da se susreo s talijanskim predsjednikom Gianfracom Finijem te da za svoj politički rad dobiva novac iz Italije.

Ig.M.
Foto: Index

Pročitajte više