Jan Figel u službenom posjetu Hrvatskoj 13. i 14. travnja

Povjerenik Europske komisije za obrazovanje, stručno usavršavanje, kulturu i višejezičnost Jan Figel boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj 13. i 14. travnja, priopćilo je u ponedjeljak izaslanstvo Europske komisije u Zagrebu.

Posjet Jana Figela organiziran je u sklopu sastanka Crans Montana na kojemu on sudjeluje u ime Europske komisije, kaže se u priopćenju.

"Sudjelovanje u programima i politici EU-a na području obrazovanja, usavršavanja, kulture i mladeži Hrvatskoj može pružiti velike mogućnosti. Mobilnost studenata i profesora, suradnja u kulturi, razmjene mladih ljudi trebali bi porasti još tijekom razdoblja prije pristupa", kazao je povjerenik Figel, kako se prenosi u priopćenju.

U sklopu sastanka Crans Montana, povjerenika Figela primit će hrvatski premijer Ivo Sanader, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac, ministar kulture Božo Biškupić i rektorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer.

Kako se navodi u priopćenju, Figel će u četvrtak na Sveučilištu u Zagrebu održati predavanje pod nazivom "Reforma visokog obrazovanja na putu prema EU-u".

Pročitajte više