Jandroković i Žbogar očekuju rješenje graničnog spora prije kraja godine

"NAPRAVLJENO je puno, ali još se dosta toga mora učiniti", zaključak je Gordana Jandrokovića o zategnutim odnosima Hrvatske i Slovenije nakon što se na Bledu sastao s premijerom Borutom Pahorom i ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom.

Jandrović je novinarima kazao kako je problem graničnog spora dobio novu dimenziju nakon što su se krajem prošlog mjeseca u Trakošćanu susreli Pahor i Jadranka Kosor, te tako potvrdio riječi slovenskog premijera koji je prije nekoliko dana kazao da se intenzivno radi na dokumentu koji bi trebao ponuditi rješenje problema nakon čega će uslijediti deblokada hrvatskih pregovora s Europskom unijom.

"Mislim da smo na dobrom putu", odgovorio je Jandroković na pitanje kakve su šanse da se do kraja godine pronađe rješenje graničnog spora, a s njim se složio i Žbogar koji također nije želio ulaziti u detalje razgovora, ali je kazao da postoji veliki napredak. "Do rješenja ćemo lakše doći ako ne budemo previše pričali u javnosti", objasnio je šef slovenske diplomacije razloge zbog kojih su oba ministra nakon sastanka za novinare bili "zakopčani do grla" što se tiče detalja razgovora.

Pročitajte više