Jandroković o sukobu Plenkovića i Brkića: Sve ću reći kad dođe vrijeme

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

GLAVNI tajnik HDZ-a i predsjednik sabora, Gordan Jandroković, komentirao je izborni rezultat, kao i činjenicu da je Andrej Plenković imenovan glavnim pregovaračem EPP-a za funkcije u europskim institucijama.

"To je jedno priznanje i predsjedniku vlade i HDZ-u, pa mogu reći i Hrvatskoj, da naš premijer kao predstavnik EPP-a pregovara o budućim pozicijama u europskim institucijama", rekao je Jandroković, a prenosi N1.

Jandrokovića su novinari pitali tko će Plenkovića zamijeniti u HDZ-u, ako ostane u Bruxellesu.

"To je daleka budućnost. Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a i predsjednik vlade i tako će biti", rekao je Jandroković. 

Sukob Brkića i Plenkovića

Upitan o eventualnim sankcijama za Milijana Brkića, zbog nedovoljnog angažmana u kampanji, Jandroković je rekao da će se to analizirati. 

"Ne bih volio nikome unaprijed prosuđivati, treba stati na loptu i vidjeti koji su razlozi za podbačaj, nećemo stvari lomiti preko koljena", rekao je Jandroković, dodavši da je Plenković, kad je rekao da Brkića "nije vidio u ovoj kampanji i da nije pridonio ništa", rekao samo činjenicu, ništa više od toga.

Što se tiče detalja koji su procurili sa sastanka Predsjedništva HDZ-a, Jandroković je rekao da je interesantno da se to dogodi svaki put, ali da se nikad ne pojavljuju potpune informacije. "Uvijek se pojavljuju informacije koje idu suprotno onome što je politika i interes HDZ-a. Oni koji ih daju rade namjerno štetu HDZ-u", rekao je Jandroković.

Upitan o kome se radi, Jandroković je rekao: "To ćemo govoriti kad za to dođe vrijeme. Neću nikoga imenovati, ali kad dođe vrijeme, govorit ću o tome."

Pročitajte više