Jandroković: Ostojić je blago neuračunljiv

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-ovog saborskog kluba Gordan Jandroković uzvratio je na optužbe SDP-ovog Ranka Ostojića da želi mjesto predsjednika saborskog odbora za nacionalnu sigurnost za sebe te da su zato izmislili aferu praćenja.

"Što se tiče njegovih optužbi da je netko izmislio tu aferu, a pogotovo ja, to je toliko nesuvislo da pokazuje visok stupanj nervoze i pokazuje blagu neuračunljivost s kojom nikako ne može voditi taj odbor niti bilo što drugo," rekao je Jandroković. Jandroković je ponovio da je njegov osobni stav da Ostojić ne bi trebao biti na čelu tog odbora no kaže da, ako SDP to želi, neka tako i bude.

Podsjetimo, Ranko Ostojić tužio je glasnogovornika MOST-a zbog klevete da je naredio praćenje Bože Petrova, a što je USKOK demantirao nakon provedene istrage. Ostojić je prozvao HDZ i MOST da žele utjecati na policiju i pravosuđe, a HDZ-ovog Gordana Jandrokovića da želi mjesto predsjednika saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost.

"Moja poruka je vrlo jasna: gospodine Jandrokoviću upišite se u SDP, odnosno pokušajte se upisati jer to je nemoguće, pa onda tražite što želite jer zakon kaže da najveća opozicijska stranka ima pravo na mjesto predsjednika Odbora. Ono što mi je drago je da sada možemo vidjeti i spregu i motive zašto je to sve skupa odrađeno", zaključio je Ostojić. Jandroković je uzvratio na Ostojićeve optužbe, nazvavši ih glupima jer mjesto predsjednika Odbora pripada oporbi.
 

Pročitajte više