Jandrokovićev službenik uhvaćen s kilogramom marihuane pa se pozvao na diplomatski imunitet!

U CENTRU Splita u Tolstojevoj ulici jučer je oko 13.15 sati uhićen 32-godišnji Srđan T. Policajci su ga zatekli u Ford Escortu u kojem je pronađeno 976 grama marihuane. Vrećica sa gotovo kilogram trave bila je nemarno odložena na suvozačkom sjedalu. 

Pretragom stana u Krležinoj ulici pronađeno je još 46 grama marihuane.

Jandrokovićev službenik pozvao se na diplomatski imunitet

Kako doznajemo, prilikom uhićenja Srđan T. pozvao se na diplomatski imunitet. Policajce je uvjeravao da je zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova, no nije se uspio izvući, jer kao službenik ministra Gordana Jandrokovića niti ne može imati diplomatski imunitet.

U tijeku je kriminalistička obrada, Srđana T. brani odvjetnik Željko Gulišija.

MVPEI: "Naš je službenik, ali nema imunitet"

U Ministarstvu vanjskih poslova za Index su potvrdili da se radi o njihovom djelatniku. Obrazložili su i kako policija nema nikakvih zakonskih prepreka za procesuiranje.

"Obavijestili su nas da je zbog posjedovanja veće količine narkotika priveden naš zaposlenik. On nema diplomatski imunitet jer se imunitet ne odnosi na službenike niti čak na sve diplomate. Naime, diplomatski imunitet odnosi se isključivo na akreditirane diplomate u zemlji primateljici", kazao je za Index glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Berislav Živković.

Pročitajte više