Jandrokovićeva niska bisera: NATO će dići hrvatsko gospodarstvo!

"HRVATSKA koja je članicom postala u travnju ove godine može očekivati povoljne gospodarske učinke, unatoč aktualnoj gospodarskoj krizi i recesiji. Našim poduzetnicima otvaraju se nova tržišta, a time i nove mogućnosti poslovanja u vojnoj i drugim industrijama", rekao je danas ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković koji je u zagrebačkom hotelu Westin otvorio seminar kako poslovati s NATO-om.

Riječ je o seminaru na kojem će biti riječi o tome kakvi se proizvodi i usluge trenutno potražuju na tržištu članica NATO-a. Također objašnjava se i princip prijave za sudjelovanje u projektima, a razmijenit će se i iskustva stranih i domaćih kompanija u poslovanju s NATO-om.

"Istina je kako je NATO ponajprije vojno-politički i obrambeni savez, ali on ima svoju gospodarsku dimenziju i značaj, u čemu interes mogu pronaći i tvrtke iz Hrvatske", rekao je Jandroković dodajući kako su zemlje srednje i istočne Europe koje su se NATO-u pridružile 1999. i 2004. godine doživjele gospodarski zamah. On se, prema Jandrokovićevim riječima očituje u povećanju trgovinske razmjene, izravnih stranih ulaganja i podizanju kreditnog rejtinga.

Podsjetimo ovom prigodom kako je prigodom nedavne rasprave u Saboru, oporba predložila da se bivši ministar obrane Berislav Rončević predloži za glavnog čovjeka u odjelu nabave NATO-a. Tako bi, rekli su oporbenjaci, zasigurno svi nešto zaradili.

M.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više