Janša i Sanader u Domžalama zajedno na utakmici

PREMIJER Sanader i njegov slovenski kolega Janez Janša večeras će u Domžalama zajedno pratiti utakmicu 3. pretkola Lige prvaka u kojem će se sastati Domžale i zagrebački Dinamo, prenosi Dnevnik.si.

Informacija o njihovom sastanku posebno je zanimljiva zbog nedavne slovenske inicijative o rješavanju otvorenih pograničnih pitanja putem arbitraže koju bi vodila treća strana, a ne čelu koje bi bio bivši francuski ministar Robert Banditer.

Premijer Janša prije nekoliko dana neformalno se sastao s hrvatskim predsjednikom Mesićem s kojim se susreo u Umagu gdje su zajedno pratili finale ATP turnira. Nakon polusatnog sastanka Mesić i Janša nisu davali izjave za medije.

Dnevnik.si piše kako su se Janša i Mesić dotakli inicijative o uključivanju treće strane, međutim nakon razgovora nisu doneseni nikakvi zaključci. Janša je u ponedjeljak na novinarskoj konferenciji kazao kako slovenska Vlada još čeka odgovor hrvatske Vlade, te kako o inicijativi neće govoriti dok se Hrvatska ne očituje o njoj.

Janša je kazao kako odgovor Hrvatske očekuje uskoro, te da će se u kolovozu ili rujnu znati hoće li biti moguće uraditi daljnje korake u odnosima dviju zemalja. Također je kazao kako se slovenska inicijativa "dotiče svih ključnih otvorenih pitanja" u odnosima Slovenije i Hrvatske.

I.K.

Pročitajte više