jasminka petter na htv-u predstavila nezavisnu listu

Nositeljica nezavisne liste za 2. izbornu jedinicu Jasminka Petter predstavila je večeras na HTVu svoj izborni program, ističući da će se zalagati za načela koje promiče Pokret za demokraciju i socijalnu pravdu, čija je članica.

"Mi ne dijelimo slatkiše i ne lijepimo plakate u predizbornoj kampanji. Godinama smo nazočni kao savjetodavci u teškim situacijama, na različitim znanstvenim skupovima", kazala je Petter.

Naglasila je da kandidati s njezine liste inzistiraju na društvenoj pravednosti, a zalažu se za povrat snage hrvatskom parlamentu, decentralizaciju i racionalizaciju državne uprave, te izravno biranje svih državnih i lokalnih dužnosnika.

Kao dio svog izbornog programa istaknula je i depolitizaciju i tehnološku obnovu gospodarstva, te radničku participaciju u vlasništvu.

Nositeljica nezavisne liste za 2. izbornu jedinicu Jasminka Petter zalaže se, također, za resocijalizaciju branitelja, povrat duga umirovljenicima i demografsku obnovu zemlje.

Izlaz iz lošeg gospodarskog i socijalnog stanja Petter vidi u izradi razvojne strategije na temelju detaljnih analiza postojećeg stanja. "To mogu učiniti samo stručnjaci, kojima treba dati prednost pred strankama", kazala je.

Nezavisna lista Jasminke Petter u 2. izbornoj jedinici na izbore izlazi pod sloganom "Društvo pravde za sve stanovnike Hrvatske", a ne zadovolje li interese birača, najavila je nositeljica liste Petter, kandidati će se povući sa svojih dužnosti.

Pročitajte više