Jastreb: Nije kriva Kosor, za Purdu treba pitati Sanadera, Lovrin i Rončevića

PREMIJERKA Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s ratnim zapovjednikom obrane Vukovara Milom Dedakovićem Jastrebom kako bi razgovarali o braniteljima.

Dedaković je nakon susreta kazao kako braniteljske udruge i pojedinci moraju biti partner Vladi i obratno te se založio za snižavanje tenzija i retorike.

Razgovarali su, naravno, i o slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde, a premijerka je, kaže, obećala pomoći Purdinoj obitelji. Kazao je i kako za situaciju oko Purde nisu krivi Kosor ni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ni ministar policije Tomislav Karamarko, nego "neki drugi ljudi". "Vi znate tko je bio tu. Bio je Sanader, ministrica Lovrin i ministar Rončević, njih treba pitati, a ne ove ljude", kazao je Dedaković.

Kosor je Jastrebu kazala kako Vlada čini sve što je moguće u rješavanju slučajeva branitelja Tihomira Purde i Veljka Marića. Istaknula je kako je za Vladu najmjerodavnije to što su hrvatske institucije utvrdile nevinost i temeljem toga se nada da će uskoro biti oslobođeni.

Dedaković je kazao Kosorici i kako se zalaže za to da se eventualni budući procesi mogu voditi isključivo u Hrvatskoj, a branitelje je pozvao na jedinstvo. Također je izrazio nadu da će Tihomir Purda i Veljko Marić uskoro biti pušteni iz pritvora.

Pročitajte više