Javio se "lažni Sanader" koji je dao intervju za Jutarnji list

UREDNIŠTVO Jutarnjeg lista uputilo je pismenu ispriku svojim čitateljima i Ivi Sanaderu, jer je ova dnevna tiskovina objavila izmišljeni intervju s premijerom.

Jutarnji tvrdi kako je do nesporazuma došlo upadom u elektronsku komunikaciju. Intervju je, naime, obavljen preko e-mail adrese.

Urednik Jutarnjeg lista Davor Butković, koji je navodno obavio razgovor s premijerom, tvrdi kako je intervju dogovaran putem sms-poruka, nakon čega su premijeru pitanja poslana putem elektronske pošte, a Butković je uskoro dobio i odgovore.

Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do navodnog upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka tog intervjua.

"Napisao sam lažni intervju sa Sanaderom jer sam mislio da se netko šali sa mnom"

U međuvremenu se javio i krivac za jednu od najvećih medijskih sramota u Hrvatskoj.

"Ja sam napisao lažni intervju s premijerom Sanaderom. Nisam imao pojma da bi to moglo biti objavljeno. Cijelo sam vrijeme mislio da se netko šali sa mnom!", rekao je Večernjem listu 23-godišnji Zagrepčanin, kojega je Butković u korespondenciji putem e-maila i sms poruka zamijenio za premijera Sanadera.

Muškarac kaže da je sve počelo kao novogodišnja šala, kad je sms-om poslao čestitku Davoru Butkoviću do čijeg je broja došao "davno i slučajno". Sms je poslan bez potpisa, a Butković je uskoro poslao zahvalu. A nešto više od mjesec dana kasnije zahtjev za intervju.

Uskoro je mladić na svoju e-mail adresu linija04@gmail.com, dobio pitanja o NATO-u, odnosima sa Slovenijom, EU... Mail je bio naslovljen s “Dragi Ivo”.

"Sve je bilo previše ludo. Jednostavno sam želio vidjeti dokle će ići. Nisam mislio da su me shvatili ozbiljno. Pa nisam se predstavio ni svojim imenom, a kamoli premijerovim!", kazao je mladić koji je bio šokiran kad je u petak navečer vidio naslovnicu Jutarnjeg lista, nakon čega se javio novinarki Večernjeg koju poznaje.

Mladića je posebno zabavila Butkovićeva izjava kako se dopisivao s premijerom. "Pa dopisivao se s anonimnim e-mailom", nasmijao se.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više