Javni servis po mjeri vladajućih: Predsjednica sve "sredila", a o prosvjedu ni riječi

Screenshot: HRT

ZA HRT-ove servise i dalje je glavna vijest sastanak koji se održao jučer u ranim popodnevnim satima između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ministra znanosti, obrazovanja i sporta te Predraga Šustara i voditelja stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme u ostavci Borisa Jokića.

Vijest koja se dogodila prije 19 sati i dalje je "udarna", dok o najavljenom prosvjedu za sada nema ni riječi. Uglavnom nude se pomirljivi stavovi i izjave prema kojima prosvjedi više nemaju ni smisla. 

> Pogledajte popis: Od kada vodi Prisavlje, u nemilosti HNIP-ovca našlo se 73 ljudi

Rukovoditeljica HRT-ova Informativnoga medijskog servisa (IMS) je Katarina Periša Čakarun poznata po praćenju kampanje HDZ-a te po fotografiji na kojoj je grli šef te stranke Tomislav Karamarko.

Kao ekskluzivan sadržaj predstavljeno je uživo sjednica Sabora koja se ionako prenosi preko službene stranice Sabora.


S druge strane za Novu TV glavna je vijest upravo prosvjed koji se osim u većim gradovima Hrvatske ima održati i u Budimpešti, Londonu, Šangaju, Parizu i Katru. Na RTL-ovim servisima uz krizu Vlade udarna je poruka Jokića koji poziva građane na prosvjed.

Podsjetimo, prema posljednjim službenim podacima za travanj ove godine, koje izdaje Agencija za elektroničke medije, Prvi program HTV-a nalazi se i dalje na trećem mjestu po gledanosti, daleko iz Nove TV i RTL-a. Brojke HRT-a puno su lošije u odnosu na one iz istog razdoblja prošle godine.

 

Pročitajte više