Javnost putem Facebooka traži linč nasilnika iz taksija, pretučene sestre smiruju situaciju

Screenshot: RTL

POSLJEDICE subotnjeg napada na Kimy Golub još uvijek su vidljive. Iako će one uskoro nestati, one duševne ostat će za cijeli život. Slučaj pretučenih djevojaka izazvao je veliku buru u javnosti, a to je i jedan od glavnih razloga što je mladić naposljetku i uhićen te mu je određen petnaestodnevni pritvor.

"Najteže je to što se radi o prijatelju", kaže Kimy, žrtva nasilja koje je šokiralo javnost.

"Okrivljenik je nakon uhićenja, iznio svoju obranu, nakon čega mu je određeno zadržavanje u trajanju do najdulje 15 dana te se isti nalazi u zatvoru u Zagrebu, a sljedeće ročište zakazano je za 22. veljače", poručili su iz policije priopćenjem.

"Taksist mi je rekao da nisam normalna na moje apele da stane. Nije stajao, ja sam ga molila jedno pet minuta sigurno. Mogao je stati na toliko mjesta, no nije htio. Jednostavno je stao tek kad je vidio da joj ide krv, kad je Kimy rekla da joj je iskopao oko", za RTL je ispričala žrtva nasilja Sara Golub.

Iz Eko taksija u kojem se to sve događalo ispričali su se djevojkama i osudili svaku vrstu nasilja. Zbog istrage, nisu spominjali je li taksist kažnjen, dok 28-godišnji napadač svoju kaznu još čeka.

Brojni korisnici na društvenim mrežama traže linč, ali djevojke, usprkos svemu što su proživjele, smiruju situaciju i pozivaju na mir.

"Postoje drugi načini podrške, a ne linčem. A njemu poručujem - ako je on bolestan ili što god da mu se dogodilo u toj situaciji, neka potraži pomoć", kaže Kimy Golub.

One će svoju zadovoljštinu potražiti pravnim putem, a osim ponašanja vozača taksija smeta im i policija koja je cijeli događaj okarakterizirala kao remećenje javnog reda i mira, a ne kao nasilje.

Pročitajte više