Jedinstvene uplatnice Zagrebačkog holdinga do kraja 2009. godine

ZAGREBAČKI holding najavio je do kraja 2009. godine uvođenje jedinstvene uplatnice za kojim bi se podmirili računi za vodu, odvoz komunalnog otpada, komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda te pričuvu.

Na novinskoj konferenciji Zagrebačkog holdinga potpredsjednik Stipe Tojčić izjavio je kako će nakon prikupljanja podataka s terena i registracije neprijavljenih objekata u funkciju naplate stići oko 150 milijuna kuna. Naime, toliki iznos nije prikupljen plaćanjem računa zbog neprijavljenih objekata ili stanova.

Trenutno su jedinstvene uplatnice uvedene na Kajzerici, Podsljemenu 1 i 2, Maksimiru i Sesvetama, do kraja godine slijede prikupljanje podataka o objektima u Dubravi i Susedgradu. Početkom 2009. godine slijede područja Trešnjevke, Novog Zagreba, Pešćenice, Trnja i preostali dio Centra, Črnomerca i Medveščaka.

Putem smanjenog broja uplatnica uštedjet će se oko 11 milijuna kuna dok je prethodne godine za 18 milijuna uplatnica bilo izdvojeno jednako toliko kuna. Područja grada zagreba gdje su uvedene nove uplatnice pokazuju dobre rezultate, naplata je poboljšana pet posto, smanjena je mogućnost pogreški pri unosu te ubrzava i olakšava uplate.

V.M.
Foto: SPI

Pročitajte više