Jedna je škola zvala djecu da dođu unatoč štrajku, morala su dočekati Bandića

Foto:Pixsell/Tomislav Miletic

DOK je za većinu osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj zbog štrajka nastavnika danas vrijedilo da učenici ne dolaze u školu ako baš ne moraju, jedna zagrebačka škola je činila upravo suprotno.

Naime, Osnovna škola Jabukovac u Zagrebu zamolila je roditelje da pošalju djecu u školu sa stvarima zbog "posebnog dana". Poseban dan, naime, u slučaju ove škole nije bio štrajk učitelja koji ovih dana proizvodi političku krizu među partnerima vladajuće koalicije, nego - dolazak gradonačelnika Bandića na službeno otvaranje preuređene škole.

Naime, škola je dograđena nakon tri godine radova, za koje je potrošeno 22 milijuna kuna, te sada ima novi dio sa šest učionica, modernu dvodijelnu sportsku dvoranu, vanjski sportski teren i parkiralište. Zbog tih radova, podsjetimo, zatvoren je dio kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, što je tada izazvalo burne negativne reakcije u javnosti.

Izveli igrokaz

Zbog "posebnog dana" ravnateljica Romana Šimunić Cvrtila je doista pozvala roditelje da pošalju svoju djecu u školu u 7:30, kako je potvrdila za Telegram, te su djeca na ceremoniji otvaranja otpjevala himnu i izvela igrokaz. U svemu tome su sudjelovali i roditelji i učitelji koji su započeli svoj štrajk od 9 sati, nakon što je ceremonija završila, a djeca su se vratila svojim domovima. Ipak, škola je organizirala boravak za onu djecu koja nisu imala kamo.

Na otvaranju su se pojavili gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet.
 

Pročitajte više