Zabio ženi sjekiru u glavu, otvorio plinske boce pa probao raznijeti sebe i cijelu zgradu

Screenshot: Google Maps/Street View, FAH

U EKSPLOZIJI do koje je došlo danas oko 14.10 sati jedna je osoba poginula, a jedna je ozlijeđena. Do eksplozije je došlo u stanu na prvom katu zgrade na Strossmayerovom trgu u Karlovcu.

Očevid je u tijeku.

Iz karlovačke policije za Index su rekli kako je eksploziju uzrokovala plinska boca.

Do eksplozije je došlo na pedesetak metara od zgrade gradske uprave, u kući gdje se u prizemlju nalazi kafić Karlo. Navodno su žrtve starije osobe, bračni par. Žena je na mjestu poginula, a muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede prsnog koša i glave, koji su u eksploziji opečeni.

Svjedoci koji su se nalazili u fotokopiraoni odmah do zgrade u kojoj je došlo do eksplozije reporterki Indexa rekli su kako se čuo prasak, ali da eksplozija nije bila jaka. Tek kad su došli vatrogasci i policija shvatili su da se nešto ozbiljno događa, rekli su nam.

Muškarac sjekirom ubio ženu?

No, kako Index neslužbeno doznaje, stariji muškarac je prvo sjekirom ubio ženu, a potom izazvao eksploziju koristeći plinsku bocu. Vatrogasci su ženu navodno pri ulasku u stan već zatekli mrtvu.

Na mjesto događaja su upućene policija, vatrogasci i Hitna pomoć. Vatrogasci JVP Karlovac još uvijek gase vatru u stanu te iz stana i dalje izlazi dim. Doznajemo da je požar lokaliziran.

Franković: Požar je lokaliziran

Pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić rekao je kako nema potrebe za koordiniranjem većeg broja interventnih službi, a Goran Franković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, izjavio je kako je nakon eksplozije došlo do požara koji je lokaliziran te nema opasnosti od širenja požara na okolne stanove.

Štefica Bradač, vlasnica susjednog stana, izjavila je kako je njezin stan u eksploziji potpuno uništen, kao i još tri stana, dok je peti oštećen.

Doznaje se i kako je u eksploziji poginula Dana Bajac, dok je u bolnici zbrinut njen suprug.

Eksplozija u državnom stanu

Muškarac čija udruga ima prostor u prizemlju zgrade kazao nam je da je napadač muškarac koji je 52. godište. Istaknuo je kako je udruga imala problema s bračnim parom jer im je voda curila odozgo.

Oboje su bili nezaposleni, a stan u kojemu je došlo do eksplozije bio je državni. Muškarac koji je počinio ubojstvo, a onda i sebe pokušao ubiti, imao je psihičkih problema.

Pročitajte više