Jelavić: Promet otežan, ali bez kolapsa

U ZAGREBU je zbog vremenskih neprilika promet otežan, ali nije bilo totalnog prometnog kolapsa, izjavio je Davor Jelavić, voditelj Operativnog stožera zimske službe pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet.

Na čišćenju glavnih prometnica od sinoć u 22 sata do ranih jutarnjih sati bila je 131 ekipa s mehanizacijom, a od šest sati ujutro prometnice čisti 86 ekipa. Posao je usporen jer je snijeg tijekom prijepodneva počeo jače padati, rekao je Jelavić.

Čistili smo oko javnih zgrada i na pristupima bolnicama, no glavnina snaga čisti dio prometnica javnog gradskog prijevoza, rekao je i najavio da će se tijekom popodneva i noćas odvoziti očišćeni snijeg s glavnih prometnica i trgova.

Tijekom noći snijeg će biti uklonjen s Jadranskog i Podsusedskog mosta te Mosta mladosti, Mosta slobode i Jankomirskog mosta. Očišćeni snijeg će se odvoziti i s tramvajskih okretišta i pješačkih zona u Jurišićevoj ulici, Ilici i s Trg bana Jelačića te s tramvajskih pruga u Držićevoj, Vukovarskoj i Zvonimirovoj ulici, zatim s Markovog trga, Ćirilometodskoj i Matoševoj ulici.

Za ručno čišćenje snijega angažirana je i Udruga ´Bokci´ koji pomažu ´Čistoći´ čisteći oko Dječje bolnice u Klaićevoj ulici, oko bolnice ´Sestara milosrdnica´ i Traumatološke bolnice.

Davor Jelavić još je jednom pozvao građane da u okviru svojih zakonskih obveza očiste snijeg ispred svojih zgrada i ureda, trgovina.

Pročitajte više