Jelavićev otmičar "čuvao" Ivu Sanadera?!

26-GODIŠNJI Vlatko Miličević koji je u nedjelju uhićen u Mostaru pod sumnjom da je oteo Antu Jelavića je, prema pisanju Dnevnog lista, nedavno osiguravao Mostarski sajam koji je posjetio i Ivo Sanader!

Podsjećamo, Miličević je sin Marija Miličevića Baje, koji je u petak uhićen u Zagrebu. Pod sumnjom da su organizirali Jelavićevu otmicu uhićeni su također i Vlado Ćorić Barun iz Rame, te jedna osoba iz Dubrovnika, a za još nekoliko osoba se i dalej traga. Vlatko Miličević je, kao što pokazuju fotografije Dnevnog lista, nedavno osiguravao Mostarski sajam na kojem su uz Sanadera gostovali i Dragan Čović, Sulejman Tihić, te gotovo svi federalni i državni ministri BiH.

Federalna policija, koja je u suradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije uhitila Vlatka Miličevića i predala ga Tužiteljstvu BiH, u suboti je izvršila pretres više lokacija na području Rame, rodnog mjesta Vlade Ćorića. Dnevni list se poziva na izvore bliske istrazi i piše kako je u jednoj od kuća pronađeno više dokaza koji upućuju da je Jelavić boravio u tom objektu, a kraj kuće je pronađen i Mercedes kojim je Jelavić dovezen u Ramu.

Na kući u kojoj je Jelavić navodno bio zatočen se ne vide nikakva oštećenja, osim razbijenih ulaznih vrata koja je Jelavić, kako kaže, razbio prije nego je pobjegao. "Zapanjila nas je cijela situacija oko otmice, a posebno činjenica da je čuvan u našem mjestu", kazao je jedan mještanin Rame koji je želio ostati anoniman. Većina mještana Rame nevoljko razgovara o Jelavićevoj otmici, ali kažu kako  nisu primjetili nikakva neobična zbivanja oko Ćorićeve kuće tih dana.

Podsjećamo, Ante Jelavić otet je 8. travnja u Zagrebu kada je pošao na tržnicu. Jelavić priča kako se kraj njega na praznom parkiralištu zaustavio automobil, a otmičari su ga ugurali na zadnje sjedalo i stavili mu povez preko očiju. "Odmah su mi stavili lisice na ruke. Vozili su me oko sat vremena, skrenuli su s puta i stali. Potom su me ubacili u prtljažnik drugog automobila", rekao je Jelavić novinarima i kazao kako su otmičari tražili milijun eura, ali na početku bi se zadovoljili i manjom svotom. Jelavić tvrdi kako je tijekom noći doveden u Ramu, u kuću Vlade Ćorića iz koje je zatim, kako kaže, pobjegao nakon što je razbio vrata nogama jer su mu ruke bile vezane lisicama.

P.V.
Foto: Dnevni list, Nenad Dugi / CROPIX

Pročitajte više