Jezivo iskustvo: Majka ispričala kako su joj možda pokušali oteti dijete u bolnici

Foto: Facebook 

STRAŠNO, bezočno i nečuveno. Da ne postoje slike i stvarna imena mogli bismo pomisliti da se radi o izmišljenom scenariju, ali ovo se zaista dogodilo - prije otprilike tjedan dana u bolnici NEA Baptist Hospital u Jonesborou - gradu u Arkansasu.

Prema onome što je na Facebooku objavila mama Lory Beth Snyder, ona je boravila u spomenutoj bolnici sa svojom kćerkom Lorelai koju je dovela na bolesnu na pretrage. U cijelom kaosu pregleda, nalaza, pretraga, snimanja i čekanja već je gotovo klonula od umora te su je sestre uputile u sobe gdje zajedno sa svojom kćerkom može malo odmoriti. Lijepa i normalna gesta, rekli bismo, no sve dok malena nije zaspala Lory se borila sa snom. Kada e konačno mogla spustiti malo kapke zaspala je na manje od sat vremena, znajući da tu može biti malo bezbrižna. No početni šok uslijedio je kada se trgnula iz sna vidjevši da malene nema u krevetu.

Odmah je izašla iz sobe i slučajno u jednoj sobi iz koje je dopirao smijeh ugledala svoju Lorelai u zagrljaju neke nepoznate žene, a u sobi je tada bilo i šest-sedam medicinskih sestara koje su se nešto šalile i smijale. No žena u čijem je naručju bila njena malena bila je tek pacijentica. Kada ja Lory ušla u sobu inzistirajući i čudeći se što je njena kćer tu, a ne s njom u sobi, i sestre i ta žena nagovarale su je neka se slobodno vrati sama u sobu jer joj je potreban odmor.



No Lory nije posustajala. A kada je konačno uspjela uzeti Lorelai iz ruku te nepoznate žene shvatila je da je netko osim Lorelai uzeo i cijelu Lorynu torbu te su čak sve stvari iz nje već bile poslagane tu u toj tuđoj sobi.

Čak je i krevetić u kojem je Lorelai prije toga zaspala bio postavljen uz krevet nepoznate žene.

Kada je skupila svoje stvari i uzela Lorelai s namjerom da se vrati u sobu za njom su krenule tri medicinske sestre pojašnjavajući Lory da se nema zbog čega brinuti, da one jako dobro znaju tu ženu/pacijenticu i da ona nikome ne bi učinila ništa nažao. Potvrdila je to i sama ta pacijentica, gospođa Harris koja je ustala iz svog kreveta i slijedila ih. U to su sestre shvatile da bi bilo najbolje maknuti gospođu Harris i ostaviti njih dvije same u sobi.

No nedugo potom sestre su ih odvele na odjel Intenzivne skrbi gdje su planirali napraviti još neke pretrage i Lory je konačno odahnula s obzirom da je taj odjel bio prilično udaljen od gospođe Harris i imao je vlastito osiguranje. Tek tada Lory se zamislila nad svime što se dogodilo i što se možda moglo dogoditi da se ona nije probudila.

Svjesna možebitne tragedije i uopće situacije u kojoj se našla Lory je pozvala policiju, a tek je tada postala zbunjena. Prema riječima policajca nije se dogodilo baš ništa zbog čega bi oni trebali urgirati jer zakon je jasan - policija se upliće tek ako dijete netko otme da bi ga silovao ili ozlijedio. A to se nije dogodilo i gospođa Harris realno nije pokazala namjeru da to učiniti njenom djetetu.

No iz ovog iskustva Lory je ostalo puno neodgovorenih pitanja. Koje su njene stvarne namjere bile? Koliko je dugo ona imala Lorelai uz sebe? Zašto je uzela njihovu torbu? Zašto su sestre tako nešto uopće dozvolile? Tko je odgovoran za ovu nelogičnu priču? Što je ona planirala u slučaju da je Lory stvarno čvrsto zaspala? Tko je imao namjeru obavijestiti Lory o tome da su uzeli malenu iz sobe? Tko uopće ima pravo učiniti tako nešto djetetu s kojim nema nikakve veze? Što mogu očekivati roditelji čija se djeca nalaze na bolničkom liječenju bez njihove 24-satne pratnje? I konačno, zar je tako lako uzeti nečije dijete i odvesti ga? U drugu sobu? U drugi grad?

U svakom slučaju, Lory više nikada neće dozvoliti da izgubi svoju kćer iz vida, a na cijelu ovu situaciju više nema što dodati, posebno nakon što su je svi gledali kao da ona nije normalna zbog toga što se čudi "jednoj simpatičnoj gospođi koja je samo htjela malo zabaviti dijete i njoj kao majci dati malo prostora za odmor".

Ne želimo širiti paniku, nipošto. Možda je gospođa stvarno samo mila i topla veseljačka duša, ali doista... Na takav način. Tuđe dijete. Jeza. Čuvajte svoju djecu čak i na mjestima gdje bi trebala biti najsigurnija. 

Pročitajte više