Joca Amsterdam: Hrvati lažu, nisam ubio Pukanića!

SRETEN JOCIĆ, poznatiji kao Joca Amsterdam ili "najopasniji Srbin", tvrdi kako mu Hrvati "na silu" pokušavaju "prikrpati" ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegova prijatelja Nike Franjića.

> Đurović se nekoliko sati prije uhićenja sastao s Jocom Amsterdamom?

U izjavi koju je putem posrednika poslao Pressu, Jocić je poručio kako "nema nikakve veze sa Pukanićevim ubojstvom, iako je njegov kum Slobodan Đurović uhićen pod sumnjom da je umiješan u taj zločin".

"Točno je da je jedan od uhićenih Jocin kum, ali što to dokazuje?! Joca je uvjeren kako Hrvatska, pod svaku cijenu i na silu, u Pukanićevo ubojstvo pokušava uvući nekog iz Srbije", naveo je jedan od Jocićevih bliskih suradnika, koji je inzistirao na anonimnosti i koji je prenio Jocinu poruku. Dodao je i kako se "Joca neće javno oglašavati, ali će se odazvati svakom pozivu nadležnih organa".

"Joca je rekao kako prvo treba pažljivo pročitati izjavu suca iz Barija, koji se bavio slučajem šverca cigareta, o čemu je Pukanić pisao, pa tek onda vidjeti i razmisliti kome je eventualno smetao taj čovjek. Joci sigurno nije!", poručio je njegov suradnik.

Odvjetnik: Moj klijent nema veze s Pukanićevim ubojstvom

Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović za B92 je kazao kako će se njegov klijent odazvati pozivu ukoliko ga dobije od policije. Dodao je kako Jocić nije upleten u Pukanićevo ubojstvo, te da za to postoje dokazi. Tomanović smatra kako istragu protiv Jocića vode mediji.

Đurovića i Kuzmanovića se tereti za pomaganje u bijegu, ali ne i za umiješanost u ubojstvo?

Uz 54-godišnjeg Slobodana Bobana Đurovića, Jocićevog kuma, koji je trebao pomoći u prebacivanju osumnjičenika iz Hrvatske u Srbiju, uhićen je i Đurovićev bliski prijatelj, 25-godišnji Milenko Kuzmanović iz Beograda, koji je odranije poznat srpskoj policiji.

Prema informacijama iz srpske policije, Đurović i Kuzmanović su prije dva dana otputovali u Hrvatsku kako bi Robertu Mataniću dali lažne dokumente s kojima je trebao pobjeći u Srbiju. Kad je srpska policija za to doznala, odmah je izvijestila hrvatsku policiju. Đurovića i Kuzmanovića se navodno tereti samo za pomaganje u bijegu, ali ne i za direktnu umiješanost u Pukanićevo ubojstvo.

Đurović je inače rođen u Baranji, ali je prije nekog vremena uzeo srpsko državljanstvo. Neimenovani izvor Pressa navodi kako se "za Đurovića priča da se bavi nekim biznisom, ali nitko točno ne zna kojim" te kako se pretpostavlja da se bavi Jocićevim financijama.

I.M.
Foto: Press Online

Pročitajte više