Jocić svojim izjavama na svjedočenju slao šifrirane poruke upozorenja?

"KRIMINALNA obitelj Osmani je financirala Mesićevu izbornu kampanju preko šefa njegovog kabineta Albanca Amira Muharemija", kazao je Sreten Jocić na suđenju Ivi Pukaniću. Iza ove rečenice, kako navodi izvor Blica upućen u istrage o švercu cigareta, ubojstva Pukanića i akciju Balkanski ratnik, krije se mreža kriminalnih aktivnosti na Balkanu u kojoj su osobe upletene u šverc droge, oružja, duhana i pranje novca.

"Spominjanjem klana Osmani Jocić je poslao poruku upozorenja zaštićenom svjedoku Ljubiši Buhi Čumetu, koji je u prijateljskim odnosima s ovom moćnom obitelji, ali i pojedinim poslovnim ljudima koji su poslovali s pripadnicima ovog klana", navodi izvor. Poruka koju je uputio Jocić je "traženje zaštite za njegovu šutnju". "Jocićeva poruka se može tumačiti i kao moguća prijetnja da će progovoriti o svemu što zna ukoliko tu zaštitu ne dobije", smatra izvor Blica.

Jocić spreman šutjeti kako bi dobio zaštitu?

Iza klana Osmani, čije je sjedište donedavno bilo u Hamburgu, a koji je blizak i s nekadašnjim vođama OVK, kriju se mnogi kriminalni poslovi koji su ovu obitelj posljednjih godina uzdigli u jednu od najmoćnijih mafijaških organizacija.

"Pitanje tužitelja poznaje li Jocić Golemovića nije slučajno spomenuto, on je osoba vrlo bliska klanu Osmani", objašnjava izvor.

Negiranjem poznanstava Jocić je jasno poručio da je spreman šutjeti o vezama sa spomenutim osobama. Taj odgovor nije upućen sucu, već onima o kojima je upitan, piše Blic.

Pročitajte više