Pao dogovor za Ultru? Organizator pričao s Oparom, pa otišao bez komentara

Foto: Grad Split

I DANAS su se u Banovini našli splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Hajduka Ivan Kos i organizator ovogodišnjeg Ultra festivala Joe Bašić. Dogovor za ovogodišnju Ultru je postignut, no Joe Bašić ništa nije htio kazati.

"Nemam nikakav komentar, sve ćete dobiti sa službenom objavom", kazao nam je Bašić.

Opara je također bio nedostupan, a Grad Split izdao je poslije 13 sati šturo priopćenje da je postignut dogovor i da Hajduk neće biti na šteti. Najavili su kako će ugovor biti potpisan i da postoji dobra volja da se Ultra i idućih pet godina zadrži u Splitu. Trenutno sve strane proučavaju odredbe ugovora.

Kompromisno rješenje

Bašić, Opara i Kos i neki dan su sastančili na temu Ultre. Hajduk je postavio uvjet od preko 4 milijuna kuna za tri dana održavanja festivala elektronske glazbe na Poljudu, značajno više nego proteklih godina. Bašić je dao svoju ponudu, ostalo je sporno nekih milijun i pol kuna, što je trebao pokriti Grad Split. No kako gradonačelnik nema proračun, nego privremeno financiranje i vrlo skučen manevarski prostor, ostalo je upitno kako će Opara intervenirati i spasiti Ultru za ovu godinu.

Priopćenje Grada Splita navodi da je postignuto kompromisno rješenje po kojem Ultra ostaje i idućih pet godina u gradu podno Marjana. Ništa konkretnije. 

Ultra će se vjerojatno preseliti u nešto raniji termin, kako ne bi ometala Hajdukove europske obaveze.

Hajduk je inače dao rok do 30. lipnja za potpisivanje ugovora jer moraju znati hoće li biti Ultre ili ne, kako bi planirali zamjenu travnjaka. Prvu utakmicu za europske kvalifikacije igraju 13. srpnja, a Ultra se održava iduće tri večeri.

Pročitajte više